BOOKMARK    |   MAAK STARTPAGINA 
  Home
Schuim Een Schuim Twee Schuim Drie Schuim Vier Schuim Vijf Schuim Zes Schuim Zeven Schuim Acht Schuim Negen Schuim Tien
Home Info Activiteiten Media Competitie Masters Rankings Links Forum Gastenboek Contact


De historie van Schuim gaat ver terug in de tijd. Eric Verlaek nam ongeveer in 1988 het initiatief om een dartteam op te richten. De thuisbasis werd zijn eigen Café Verlaek. Een team samenstellen was zo gebeurd, er was animo genoeg. Het team moest ook een naam krijgen, na wat nadenken werd gekozen voor de naam SCHUIM. Natuurlijk afgeleid van de kraag van het heerlijke gerstenat. In het prille begin sloot men zich aan bij het LDB (Limburgse Dart Bond).
Na een aantal jaren gingen ze over naar het CDO (Café Darts organisatie), waardoor ook het 2e Schuim-team in 98/99 een feit was. Door de successen van beide teams kwamen er nog meer Schuim teams bij, wat zelfs in het seizoen 05/06 resulteerde in 8 teams. Momenteel is DC SCHUIM nog met 8 teams, waarvan 4 teams bij het VDO (Venlose Darts Organisatie) en 4 teams bij het CDO.

In het jaar 2003 is de dartclub Schuim een officiële vereniging geworden en werden er een aantal activiteiten georganiseerd. Het eerste wat georganiseerd werd was de SchuimBassy. Het toernooi wat als 2 druppels bier lijkt op de Embassy , Cafe Verlaek werd omgetoverd tot een klein Frimley Green. Liefst 32 deelnemers begonnen aan het toernooi, de winnaar mocht zich clubkampioen noemen. Het werd een geweldig spektakel met echte topdarts en heel veel gezelligheid.
De eerste clubkampioen en SchuimBassy winnaar werd Schuim Twee lid Jasper Houben.

Verder werd er in 2003 de Schuim-Experience georganiseerd. Een dart avond met echte dart-toppers, in dat jaar werden dit Andy Fordham en Wayne Mardle. Het werd een onvergetelijke vrijdagavond. Het publiek ging door het dolle heen. Een aantal mensen uit het publiek werd geloot om een leg te darten tegen Andy of Wayne.
Het spektakel was bij de voorverkoop al binnen een kwartier uitverkocht.

DC SCHUIM heeft en is van plan om elk jaar 2 activiteiten te organiseren, wilt u zich een beetje in de wereld van van de Schuimleden wanen kijk dan eens onder de link Activiteiten. Hier staan foto’s en verslagen van bijna alle activiteiten.
DC SCHUIM heet u van harte als u eens wilt komen kijken naar onze dartwedstrijden of 1 van de georganiseerde evenementen.

 

apollo helden logo steeghs bestrating  logo general technical support logo tuin helden logo apendi mubilair logo lijssen administratie logo remmedia webontwerp logo
 
SCHUIMDARTS.NL & REMMEDIA.NL V 3.1 2011. Zie onze Privacy Policy